Διαβάστε την ετικέτα

Αναρτήθηκε από : Anastasia 28/04/2016 0 Σχόλια

'Οτι μπαίνει ΠΑΝΩ στο σώμα μας...μπαίνει ΜΕΣΑ στο σώμα μας!! 

 

Γι'αυτό θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στην αγορά των προϊόντων περιποίησης μας!! Πολλά από τα προϊόντα που κυκλοφορούν στο εμπόριο, περιέχουν συστατικά, που όπως δείχνουν έρευνες είναι βλαβερά για τον ανθρώπινο οργανισμό. Και όταν λέμε βλαβερά, δεν εννοούμε μόνο ότι προκαλούν περιστασιακές αλλεργίες και ερεθισμούς, αλλά η παρατεταμένη χρήση τους μπορεί να οδηγήσει και σε σοβαρότατες παθήσεις, καθώς συσσωρεύονται με τον καιρό μέσα στα εσωτερικά όργανα του σώματος μας!! Ο μόνος τρόπος για να γωρίζουμε τουλάχιστον τι πάμε να βάλουμε πάνω μας, είναι όπως και με τα φαγώσιμα προϊόντα να μάθουμε να διαβάζουμε τις ετικέτες των προϊόντων!!

 

Θα μου πείτε, είναι τόσο εύκολο; Ούτε εύκολο είναι ούτε δύσκολο. Χρειάζεται κάποια προσωπική ενασχόληση, ώστε να πληροφορηθούμε για τα βασικά πιο αποδεδειγμένα βλαβερά χημικά συστατικά που χρησιμοποιούνται  κατά κόρον από μεγάλες βιομηχανίες για την παραγωγή καλλυντικών.  Ας ξεκινήσουμε σήμερα με τα επικίνδυνα συντηρητικά.

 

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε, ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες καλλυντικών. Η μια κατηγορία καλλυντικών φτιάχνεται με νερό ή στην καλύτερη περίπτωση με ανθόνερα, που σημαίνει αυτομάτως ότι χρειαζόμαστε συντηριτικά για την διατήρηση τους για μακρύ χρονικό διάστημα. 

Μια πρώτη διαφορά ανάμεσα στα φυτικά καλλυντικά και στα συμβατικά καλλυντικά είναι ότι στα συμβατικά χρησιμοποιούνται συνήθως ως συντηρητικά οι λεγόμενες παραβένες (parabens)

Πρόκειται για επικίνδυνα τοξικά συντηρητικά, αποτελούν πολύ οικονομική λύση για τις κατασκευάστριες εταιρείες και επεκτείνουν την διάρκεια ζωής των προϊόντων, μπορούν να

προκαλέσουν όμως αλλεργίες και δερματίτιδες. 

Οι πιο γνωστές είναι : Methylparaben (E218), Ethylparaben (E214), Propylparaben (E216), Butylparaben και Heptyparaben (E209)

Λιγότερο γνωστές είναι οι Isobutylparaben, Isolpropylparaben, Benzylparaben.

Περιέχονται ακόμα και σε προϊόντα για παιδιά, ένας ακόμα λόγος για να μάθουμε τα ονόματα τους και να τις αποφεύγουμε!!

 

Στα φυτικά δε καλλυντικά η φιλοσοφία είναι ότι πρέπει να συντηρηθούν με πιο φυσικό τρόπο, για αυτό συνήθως επιλέγεται ως φυσικό συντηρητικό η Βιταμίνη Ε,που έχει και αντιοξειδωτική δράση!!. Αν κοιτάξετε προσεκτικά στις ετικέτες των βιολογικών και των καλλυντικών με βιολογικά συστατικά, θα δείτε προς τα τελευταία συστατικά την ονομασία Tocopheryl acetate που είναι η λατινική ονομασία συστατικού. 'Ολα τα προϊόντα μας στην κατηγορία των φυτικών καλλυντικών ΔΕΝ περιέχουν parabens. 

 

Στο επόμενο άρθρα θα ασχαληθούμε με τον αφριστικό συνθετικό παράγοντα SLS που περιέχεται σε αφρόλουτρα, σαμπουάν, υγρά σαπούνια κτλ... Μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα...

 

Αφήστε ένα σχόλιο